سلام خدمت دوستان.
عزیزان سئوال زیاد است و متاسفانه حرفه ای تمام عیار درآشنایان کم و نایاب(بااستاد هم بخاطر پرسیدن سئوالهای متعدد یه کم شکرآبیم)
الکترونیک رو فولم اما برنامه نویسی چیزیه که حتما باید کتابها درموردش بخونی تا کامل مسلط بشی
دنیای وب هم بزرگ اما یافتن جواب یکسری از سئوالات ظاهرا غیرممکن
...روی ربات مسیر یاب کار میکنم یک مشکلی که پیش اومده اینه که ربات رو برای مسیرهایی که دارای خط مشکلی است برنامه نویسی کردم به زبان بیسیک حالا رسیدم به قسمتی که باید جای عبور از زمینه سفید با خط مشکلی از زمینه مشکی با خط سفید عبور کند
خب همونطور که مشخصه به محض رسیدن سنسورها به زمینه تماما مشکی تمامی دستورات مربوط به خط مشکی از قبل تعریف شده فعال میشوند تمامی دستورات با هم قاطی میشه و میکرو ربات بدبخت سرگیجه میگیره
در برنامه نویسی ربات برای مسابقات این مشکل رو چجوری حل میکنن ؟
باتشکر
ربات باید تغییر رنگ زمینه را بفهمد.
1- اگر ربات وارد محیط با رنگ پس زمینه ی معکوس بشود خروجی همه ی سنسور ها در هر آرایشی که باشند، معکوس می شود.ما می توانیم در برنامه نویسی یک زیر برنامهای بنویسیم که دائماً با فواصل زمانی کم چک کند که آیا خروجی
همه ی سنسور ها به طور ناگهانی معکوس می شود یا خیر.
این روش کمی سخت است چون ما هیچ تغییری در سخت افزار نمی دهیم و فقط روی کد ربات کار می کنیم، ولی نشدنی نیست.
2
-راه دوم و بهتر آن است که ، یک سنسور جدا گانه را به صورت مدار فوق به یک گیت not که بسته به تعداد سنسور های شماست، وصل کنیم.(در این جا این کار برای یک ربات 3 سنسوره انجام شده است).
شرمنده مجبور شدم با کیفیت بالا آپلود کنم.در این مدار یک سنسور فرعی که به دور از سنسور های اصلی ( در یک گوشه ی ربات ) قرار داده شده تعیین می کند که خروجی بقیه سنسور ها معکوس شود یا نه .
شما می دانید که npn با ولتاژ 5+ جریان را هدایت می کند.
و همچنین pnp با ولتاژ 0 ولت جریان را هدایت می کند.
پس اگر پس زمینه سفید باشد خروجی آپ امپ هم 5+ خواهد بود و در نتیجه فقط ترانزیستور های npn ( که هیچ گیت not ای در مسیر خود ندارند)، روشن می شوند و اطلاعات سنسور های اصلی بدون تغییر به MCU یا میکرو می رسد.
حالا اگر پس زمینه سیاه باشد خروجی آپ امپ هم 0 ولت می شود و در نتیجه فقط ترانزیستور های pnp ( که در مسیر خود گیت not دارند ) ، روشن می شوند و خروجی سنسور ها به صورت عکس حالت واقعی به MCU می رسند.
خوب شاید بپرسید که چرا ما خروجی سنسور ها در حالت پس زمینه سیاه را معکوس کردیم؟ این طور که باید در برنامه ی ربات تغییرات هنگفتی ایجاد کنیم و هیچ فرقی با روش اول ندارد که ؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که وقتی ربات به محیط پس زمینه سیاه وارد شده ، یکبار خروجی سنسور های ربات منفی شده !و
ما با دوباره منفی کردن در واقع آن را از این حالت خارج می کنیم. ( منفی در منفی = مثبت )
مزیت این روش این است که ما در برنامه هیچ تغییری اعمال نمی کنیم .
موفق باشید.
در ضمن اون عکس مدار رو هم پیوست کردم