انجمن های گفتگوی روبوایکیو

لطفا به سیستم وارد یا ثبت‌نام کنید.

لطفا برای ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمایید

لطفا برای استفاده بهتر از انجمن، ثبت نام کنید!

نویسنده موضوع: چطور بپرسیم ؟  (دفعات بازدید: 5938 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال دیدن موضوع.

آفلاین محمد پورخلیلی

• یه دنگ از سایت به نامشه
  • ارسال: 893
    • ديدن مشخصات
    • سپهر تراشه پارس
چطور بپرسیم ؟
« : 09 فروردین, 1395, 12:58:06 »
سلام
درست پرسیدن یکی از فنونی هست که متاسفانه کمتر کسی در ایران بهش اهمیت میده ، متاسفانه این موضوع باعث شده تا آمار پست های اسپم و بی پاسخ سایت بالا بره و اغلب کاربرای تازه کار به جوابی که مورد نیازشون هست نرسن .
مطالبی که در ادامه اورده شده ، مجموعه ای از مطالب موجود در سطح وب و تجریبات شخصی خودم هست که شما با مطالعه ی اون میتونید نحوه ی مطرح کردن صحیح سوالات رو یاد بگیرید .
از سایر دوستان و استادید هم تقاضا دارم نظرات و پشنهادات خودشون رو در ادامه ی پست ارسال کنند تا این موضوع به بهترین شکل ممکن تکمیل بشه .

=========================
قبل از شروع بحث اصلی اجازه دهید تا سوالات را دسته بندی کنیم ، به نظر من کلیه پرسش ها در دسته های زیر قرار میگیرند :
1- پرسش های تک جوابی :
در این سوالات حجم اطلاعات ارسالی از طرف بسیار کم است ، پس مطرح کننده سوال نباید توقع دریافت اطلاعات زیادی را به عنوان جواب داشته باشد ، در واقع جواب این سوالات را با اندکی تفکر و جستوجو میتوان پیدا کرد. مثال :
سوال : عمو اومده ، چی چی آورده ؟
جواب : نخود و کشمش
سوال : سنسور lm35 چی هست ؟
جواب : سنسور هست .
2- پرسش های فلسفی و بدون جواب :
پاسخ گویی به این سوالات از توان افرادی که از آنها سوال میشود ، خارج بوده یا این سوالات بدون جواب هستند ، همچنین ممکن است این سوالات دارای جواب های متعددی باشند . مثال :
سوال : عمو چرا اومده ؟
جواب :  :o
سوال : عمو چند کیلو نخود و چند کیلو کشمش اورده ؟
سوال : چطور میتونم یک rtos برای میکروکنترلر های arm بنویسم ؟
سوال : میکروکنترلر atmega32 چطور راه اندازی می شه ؟
3- پرسش های کامل و منطقی :
پرسشی کامل و منطقی است که فرد مطرح کننده آن ، قبل از مطرح کردنش به سوالات زیر پاسخ داده باشد :
الف ) هدف من از مطرح کردن این سوال چیست ؟
ب) ایا از منابع در دسترس نظیر کتاب ها ، مقالات و سایت های اینترنتی ، آرشیو ها و... برای پیدا کردن پاسخ استفاده شده است ؟
پ) آیا زمان کافی برای اینکه خودم پاسخ را پیدا کنم دارم ؟
ت ) ایا این سوال ، یک سوال منتطقی است ؟

================================================== ==
در صورتی که احساس میکنید یک سوال کامل و منطقی برای پرسیدن دارید مراحل زیر را دنبال کنید :

قبل از مطرح کردن پرسش مورد نظرتان ، کتاب ها ، مقالات ، سایت های اینترنتی و آرشیو ها را برای یافتن پاسخ جستوجو کنید .
ترفند های جستوجو در گوگل را یاد بگیرید :
نکات و ترفندهای جستجو – ژرفای جستجو – Google
نرم افزار گوگل دستکتاب را بر روی کامیپوتر خود نصب کنید :
گوگل دسکتاپ - ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
در سطح اینترنت هر مقاله یا پروژه ی رایگانی را که مشاهده کردید ، دانلود کنید و آنها را در کامیپوتر خود آرشیو کنید .
از دوستان و نزدیکان خود برای رفع مشکل کمک بگیرید .

اگر هنوز پاسخ خود را پیدا نکرده اید ، میتوانید آن را در انجمن های مرتبط مطرح کنید .
قبل از طرح سوال توجه داشته باشید که :
انجمن ایران میکرو برای به اشتراک گذاری دانش ها ، مقالات و تجربیات و ایجاد بحث های تخصصی در زمینه ی برق و الکترونیک و مطرح کردن سوالات و مشکلات تخصصی و دریافت پاسخ و راه حل برای انها ایجاد شده است ،این انجمن با توجه به زمینه ی فعالیتش دارای بخش های مختلفی بوده و برای ایجاد نظم در آن قوانین مختلفی در آن وجود دارد .
با مرور کلی بخش های و تالار های مختلف انجمن میتوانید تالار مرتبط با موضوع پرسش خود را پیدا کنید .
با مطالعه ی قوانین انجمن میتوانید در بهبود نظم انجمن سهیم بوده و از بروز مشکلات بعدی جلوگیری نمایید .
برای پرسش خود عنوان مناسبی را انتخاب کنید . مثال :
عناوین نا مناسب :
کمک ، فوری ، نیاز به راه اندازی سنسور ، کمک در راه اندازی ، مشکل با سنسور ، سنسور راه اندازی نمیشه و...

عناوین مناسب :
مشکل در راه اندازی سنسور lm5 با avr ، سوال در مورد راه اندازی سنسور دما با avr ، خواندن خروجی lm35 با avr ، ارتباط lm35 و avr .

عناوین مناسب تر :
عدم نمایش خروجی lm35 بر روی lcd با avr ، مشکل در نمایش دما lm35 بر روی lcd با avr ، ارتباط lm35 با avr و نمایش دما بر روی lcd

برای موضوع ارسالی پیشوند مناسب انتخاب کنید ، پیشوند ها کلمات استانداردی هستند که در ابتدای موضوعات آورده میشوند ( برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پیشوند ها کلیک کنید ) مثال :
[سوال] سوال درمورد نحوه ی نمایش دما lm35 بر روی lcd با avr ، [درخواست] نیاز به برنامه ی راه اندازی سنسور lm35 با avr ، و...
در متن سوال خود کلیه جزئیات را ارسال کنید ، جزئیات میتواند شامل فایل های شبیه سازی ، نقشه ها ، مراجع استفاده شده ، سورس ها ، نوع و شماره ی قطعات استفاده شده و... باشد .
در متن سوال از علائم نگارشی استفاه کنید . مثال :
نگارش نا مناسب .
سلام من در خوندن خروجی سنسور دما مشکل دارم ، لطفا کمک کنید .
--------
سلام من هر کاری میکنم سنسور lm35 روی lcd دما رو نمایش داده نمیشه لطفا راه نمایی کنید .
----------
من تازه کار هستم خروجی سنسور دمای lm35 با میکروکنترلر اتمگا 32 مشکل دارم .
جان مادرتون کمک کنید ، هر کاری میکنم lm35 راه اندازی نمیشه ، پدرم در اومده و ....

نگارش مناسب :
سلام
من در حال راه اندازی سنسور lm35 با میکروکنترلر اتمگا 32 و کامپایلر بسکام هستم . من برنامه رو نوشتم و اون رو روی میکروکنترلر پروگرام کردم ، اما بر روی lcd چیزی نمایش داده نمیشه . نقشه ی شماتیک و فایل های برنامه پیوست شدن
ممنون میشم دوستان کمک کنن .
نگارش مناسبتر :
سلام
من در حال راه اندازی سنسور lm35 با میکروکنترلر اتمگا 32 و کامپایلر بسکام هستم . من برنامه رو نوشتم و اون رو روی میکروکنترلر پروگرام کردم ، اما بر روی lcd چیزی نمایش داده نمیشه . سورس برنامه و فایل شبیه سازی و شماتیک مدار پیوست شده .
همون طور که مشاهده میکنید برنامه در فایل شبیه سازی به درستی کار میکنه ولی در عمل جواب نمیده .
ولتاژ تغذیه ی میکروکنترلر و تغذیه ی lcd رو هم چک کردم ، برابر با 5 ولت هست . اتصالات رو هم دو بار چک کردم و مشکلی نداره .
ممنون میشم کمک کنید تا مشکل رو حل کنم .

بعد از نوشتن متن سوال کلید واژه ها را فراموش نکنید ، اغلب مدیران از کلید واژه ها برای پیدا کردن پست های جدید و بی پاسخ استفاده میکنند .
همچنین سایر افرادی که ممکن است در آینده با مشکل شما مواجه شوند میتوانند از راه حل های ارائه شده استفاده کنند .
کلید واژه ها که معمولا بین تا 50 عدد هستند ، شامل کلمات کلیدی موجود در متن میشوند ، به عنوان مثال میتوان برای سوال بالا کلید واژه های زیر را انتخاب کرد :
راه اندازی سنسور lm5 , نمایش دما بر روی lcd, ارتباط سنسور lm35 و میکروکنترلر مگا 32
برای کلید واژه ها یک فیلد مجزا در صفجه ی ارسال موضوع در نظر گرفته شده است ، در صورتی که این فیلد را نیافتید از این بند صرف نظر کنید .
================================================== ===
بعد از مطرح کردن سوال :
صبر کنید تا به شما پاسخ داده شود ، اگر بعد از گذشت دو روز پاسخی دریافت نکردید در ادامه ی همان موضوع جزئیات بیشتری را قرار دهید .
ممکن است سوال شما آنقدر سخت باشد که کسی جواب آن را نداند ، به هر حال شما میتوانید سایت ها و انجمن های داخلی و خارجی دیگر را نیز امتحان کنید .
از ارسال پرسش خود با استفاده از ایمیل یا پیغام خصوصی به مدیران انجمن یا کاربران فعال خود داری کنید ، مطمئن باشید کسی از طریق پیغام خصوصی یا ایمیل مشکل شما را حل نخواهد کرد .
تا دیگران به سوال شما پاسخ میدهند ،سایر مطالب انجمن را مطالعه کنید ، شاید در این بین چند مطلب جدید یاد گرفتید یا توانستید به پرسش یکی از کاربران پاسخ دهید .

منبع: 1nafar
چطور بپرسیم ؟    http://forum.roboeq.ir/index.php?topic=1902

آفلاین مسئول فنی

• مدیر سایت
  • یه دنگ از سایت به نامشه
  • ارسال: 1669
    • ديدن مشخصات
پاسخ : چطور بپرسیم ؟
« پاسخ #1 : 14 فروردین, 1395, 08:21:22 »
مطلب بسیار مفیدی است.
برخی از افراد مبتدی ترجیح می دهند که بجای مطالعه و جستجو، در انجمن های فارسی سوال مطرح کنند. سوال این افراد معمولا بسیار کلی است و پاسخ دهی به آن ها بسیار زمان بر و یا به دلیل عدم آگاهی سوال کننده امکان پذیر نیست. این سوالات معمولا بی پاسخ خواهد ماند و تنها باعث افت کیفیت انجمن می گردد.

آفلاین MORTEZASAFI

• کاربر جدید
  • *
  • ارسال: 24
  • 16 years old
    • ديدن مشخصات
پاسخ : چطور بپرسیم ؟
« پاسخ #2 : 30 اردیبهشت, 1395, 12:20:36 »
سلام با این حرفتون موافقم
قیصر: این نظام روزگاره... یعنی این روزگاره دایی. نزنی میزننت

آفلاین Deleted

• کاربر فعال